Daniela Dance
Buikdans les & Tribal Tilburg

Buikdansles en Tribal Bellydance Tilburg

Oriëntaals

Daniela5

Bellydance of Buikdans of Oriëntaalse dans

Buikdans of beter Raks/Raqs Sharqi (dans uit de Orient) is een verzamelnaam voor diverse dansen, van de stevige zigeunerdans van de Ghawazee uit Egypte naast de mooie elegante klassiek Egyptische dans tot de Turkse Arabesk op hakjes in de Turkse hotels van Istanbul.

Buikdansen is een dansvorm die de laatste jaren steeds populairder wordt in het westen. Het is een van de oudste dansen ter wereld met zijn wortels onder andere in het oude India, Perzië en verschillende Arabische landen (Egypte, Marokko Algerije, Tunesië, Irak en Turkije).

Van oorsprong is het een dans voornamelijk door en voor vrouwen gedanst. De dans is op het lijf van elke vrouw geschreven, groot of klein, dik of dun. Het is de viering van de vrouwelijke soepelheid en rondingen. Daarbij is de focus gericht op de heupen, waardoor dit gebied sterker en krachtiger wordt, en zodoende zorgt voor een juiste en gezonde houding. En een gezonde houding zorgt er weer voor dat je letterlijk en figuurlijk beter in het leven staat. Daarbij is in veel oosterse culturen de dans een erg belangrijke bindende en sfeermakende factor op elke belangrijke viering. Kinderen leren meestal sneller dansen dan lopen.

Buikdansen is vooral erg plezierig, het is ongedwongen en voor veel westerse mensen vernieuwend. Het solo dansen op blote voeten en met aandacht voor de heupen en de buik geeft een hele andere dimensie aan het dansen en het ervaren van het lijf ten opzichte van veel stijldansen met veelal een vaste structuur en pasjes. In de buikdans is er ruimte voor eigen invulling van de muziek en bewegingen, en daarom geschikt voor iedereen, jong en oud, groot en klein. Ieders unieke invulling en vertaling van de muziek, maakt deze dans zo divers.

Tijdens de danslessen warmen we eerst de spieren en gebieden op die van belang zijn in de buikdans, dus de heupen, rug, taille en armen. Daarna gaan we aan de slag met de unieke bewegingen uit de buikdans. Van krachtige bewegingen en speelse combinaties naar soepele en vloeiende bewegingen, waarmee eenieder zijn eigen dans kan vormgeven. In de meer gevorderde lessen wordt gewerkt aan verdieping van de typische buikdansbewegingen en technieken, improvisatie, de verschillende dansstijlen en diverse Arabische ritmes, maar ook aan houding ademhaling en lichaamsbewustzijn.

 

Kijk voor nieuwe lessen buikdans onder ‘lessen’!!